Welkom op de website van Bram Wisman(1920-2008)

Alle foto's van Bram die hij de moeite waard vond zijn ondergebracht in diverse foto archieven. Toch vonden we drie archiefdozen met negatieven die hij  nooit weg heeft gedaan. Ik vond veel van de negatieven best de moeite waard om te digitaliseren en op internet te zetten, het digitaliseren is voor mij een "vulklus" en het is nog lang niet klaar, er zullen dus af en toe wat aanvullingen komen. Ik heb mijn best gedaan om rekening te houden met bestaande archieven en hun copyrights. Bram maakte vaak meerdere opnames van het zelfde onderwerp, het is dus niet uitgesloten dat er van de foto's op deze site varianten bestaan met iets andere instellingen. Van alle afbeeldingen op deze site heb ik wel de negatieven in de drie afgebeelde archiefdozen.

Mocht je de afbeeldingen willen gebruiken houdt dan rekening met het copyright op foto's, het is niet de bedoeling dat deze site als concurrent optreed van bestaande archieven, ik zie het als een aanvulling met niet eerder gepubliceerde foto's. Als je de foto's op deze site wil gebruiken stuur dan een mail, waarin je jezelf bekend maakt en het doel waarvoor je welke foto's wilt gebruiken, dan kunnen we het gebruik van het materiaal bespreken. De afbeeldingen op deze site hebben een beperkte resolutie, de gearchiveerde beelden hebben een omvang die ca 10 maal zo groot is. Voor commerciële toepassingen wordt je doorverwezen naar een van de bekende archieven indien daar geen vergelijkbare foto te vinden is worden normale copyright rechten berekend.

De bron van deze site zijn voornamelijk 6x6 negatieven en hier en daar ook glas en wat diapositieven. De foto's vanaf de jaren 60 zijn gemaakt met een Rolleicord/Rolleiflex en met een Hasselblad. De originelen gedigitaliseerde negatieven staan niet op de website. 

Het is jammer dat ik bijna geen informatie  over de inhoud. Ik heb naar beste weten de mij bekende informatie bijgevoegd, ik houd me aanbevolen voor aanvullende informatie.

Naast foto's maaken heeft Bram ook nog gefilmd, het ruwe materiaal is overgedragen aan EYE voor archivering. Het zijn voornamelijk opnames van beeldend kunstenaars uit de periode 1967 - 1972. Een paar clips staan op www.twsoft.nl ( https://twsoft.nl/twsoft/index.php?option=com_fwgallery&view=item&Itemid=225). Het zijn clips die samen met familie filmpjes op een spoel zaten. De onderwerpen zijn onder andere Hans Verhulst(beeldhouwer), PvdA ledenwerving, garnalenvissen e.a.